Ședință de urgență la Ministerul Apărării, după discursul lui Putin. Subiecte importante pe ordinea de zi

sedinta

foto activenews.ro

Ședință importantă, marți după-amiază, la sediul Ministerului Apărării de la București, la scurt timp după discursul președintelui rus Vladimir Putin de la Moscova în care a anunțat continuarea ofensivei începute pe 24 februarie 2022.

La ședință vor participa liderii celor două grupuri parlamentare de Apărare din Camera Deputaților și Senat, dar și mai mulți experți în apărare.

Conform unor surse citate de știripesurse.ro, subiectele de discuție vor fi actualizări ale situației din Ucraina, discursul lui Vladimir Puțin și posibilele consecințe pentru România, dar și pentru regiune.

Vladimir Putin a declarat marți, în discursul ținut în fața parlamentului rus, că țara sa își suspendă participarea la tratatul New START cu SUA, cel care limita arsenalele lor nucleare. El a exclus posibilitatea ca Rusia să atace prima nuclear și a precizat că va efectua noi teste nucleare doar dacă SUA vor face acest lucru.

Putin: Rusia își suspendă participarea la tratatul privind controlul armelor nucleare

a declarat Putin.

Tratatul, semnat pentru prima dată în 1991, a limitat numărul de rachete balistice intercontinentale din Statele Unite și Rusia.

Vladimir Putin a calificat drept „total absurde” solicitările Vestului de a inspecta instalațiile nucleare ale Rusiei.

Exit mobile version