Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, vine în România

Emmanuel-Macron-Romania

foto indiatimes.com

Președintele Franței, Emmanuel Macron, face marți o vizită fulger în România. El va ateriza direct la baza militară de la Mihail Kogălniceanu.

Emmanuel Macron vine marți în România pentru a se întâlni cu premierul român, Nicolae Ciucă, și cu militarii francezi aflați la baza militară NATO de la Mihail Kogălniceanu. Aceasta este prima vizită oficială în România după preluarea noului mandat la Palatul Elysee.

După ce va fi întâmpinat de premierul Nicolae Ciucă, şeful statului francez va discuta cu reprezentanții misiunii militare. 

La Baza 57 de la Mihail Kogălniceanu, Franţa are în jur de 500 de militari şi un sistem de rachete şi conduce un aşa numit „grup de luptă NATO”.

Preşedintele Franţei – care a avut multe convorbiri telefonice cu Vladimir Putin în ultimele luni – a provocat stupoare în rândul diplomaţilor după ce a spus, în urmă cu câteva zile, că „Rusia nu trebuie umilită”. Asta deşi războiul este provocat de Rusia iar oraşele distruse sunt ale Ucrainei. Iar miile de civili omorâţi sunt ucraineni, nu ruşi.

Miercuri dimineață, Emanuel Macron se va întâlni la baza militară și cu președintele Klaus Iohannis apoi va merge în Republica Moldova.

Joi preşedintele României va ajunge la Kiev, acolo unde vin şi Emmanuel Macron, dar şi cancelarul Germaniei şi premierul Italiei.

Exit mobile version