Vizită istorică în România. Kamala Harris ajunge astăzi în București

Kamala-Harris

foto caleaeuropeana.ro

Kamala Harris, vicepreședintele Statelor Unite, vizitează vineri România pentru a transmite un mesaj de solidaritate cu aliații de pe flancul estic al NATO.

Klaus Iohannis și vicepreședintele Kamala Harris vor discuta despre măsurile aliate de consolidare a posturii NATO de descurajare și apărare pe Flancul Estic, inclusiv perspectiva creșterii în continuare a prezenței militare americane și aliate în România, ca măsură suplimentară de asigurare a securității țării noastre și a întregii regiuni.

Va fi abordată coordonarea, în continuare, a comunității transatlantice privind adoptarea de noi sancțiuni privind Rusia.

Mesajul vicepreședintelui SUA

Opt ani au trecut de când în România nu a mai venit un reprezentant american de nivelul vicepreședintelui Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris. Statele Unite vin cu același mesaj pentru România, mesaj care a fost transmis deja în Polonia unde a fost deja omul 2 de la Casa Albă.

”Statele Unite sunt pregătite să apere fiecare centimetriu din teritoriul NATO. Statele Unite iau în serios faptul că un atac împotriva unuia este un atac împotriva tuturor!”.

spune Kamal Harris.

După întâlnirea privată între Kamala Harris și Klaus Iohannis, discuțiile vor continua într-un format mai larg. Potrivit unor surse oficiale, Florin Cîțu, Marcel Ciolacu și premierul Nicolae Ciucă, primii oameni în stat după Klaus Iohannis, vor avea și ei, tot la Palatul Cotroceni, convorbiri oficiale cu omul 2 al Americii. 

Măsuri extreme de securitate

Autoritățile au luat măsuri extreme de securitate pentru vizita vicepreședintelui Statelor Unite. 

Câteva sute de persoane vor fi implicate în asigurarea securității acesteia. Este vorba despre ofițeri români, angajați ai SPP, SIE, SRI, Ministerului Apărării și Ministerului de Interne. Coloana oficială va fi formată din zeci de mașini, toate blindate, care se vor întinde pe o lungime de aproximativ 300 de metri.

De la aeroport și până la Palatul Cotroceni va fi creat un culoar special pentru trecerea vicepreședintelui american şi nu se va cunoaște mașina în care se va afla Kamala Harris.

Deplasarea se va face pe DN1, iar tot traseul, până la Palatul Victoria, va fi păzit.

Al doilea om al Americii nu va sta mai mult de patru ore pe pământ românesc. Va ateriza pe aeroportul din Otopeni, după ora 13.00, și va decola, în aceeași zi, în jur de ora 17.00.

Exit mobile version