Valeriu Zgonea revine pe cai mari. Fostul șef PSD a fost numit în funcția de președinte ANCOM

valeriu-zgonea

foto antena3.ro

Valeriu Zgonea revine pe cai mari. Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului l-a numit, marţi, pe Valeriu Zgonea în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), informează realitatea.net.

Au votat „pentru” numirea lui Zgonea 270 de parlamentari, iar 33 au votat „împotrivă”.

Pentru această funcţie au fost doi candidaţi: Valeriu Zgonea, susţinut de partidele din coaliţia de guvernare, şi Mihai Eftimie, susţinut de USR.

Votul a fost secret cu buletine. 

Ce salariu de cinci cifre va câștiga

La ANCOM lucrează şi soţia lui Valeriu Zgonea, Laura Zgonea, în funcţia de secretar general.

Timp de mai mulți ani, Laura Zgonea, soția fostului președinte al Camerei Deputaților, aducea cei mai mulți bani în casă, însă de marți lucrurile se vor schimba întrucât Zgonea nu doar că va avea un salariu enorm, ci va fi totodată și șeful propriei neveste care, în momentul de față, este secretar general la ANCOM.

Funcția vine cu un salariu de circa 44.000 de lei (aproape 9.000 de euro), după cum reiese din declarațiile de avere ale fostului șef al ANCOM.

Valeriu Zgonea, condamnat la închisoare în prima instanță și achitat apoi

În urmă cu doi ani, Zgonea a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare, în dosarul în care era acuzat de trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi intervenit în favoarea angajării unei persoane într-o funcţie de conducere în Ministerul pentru Societatea Informaţională.

În ianuare 2018 fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a fost trimis în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi primit de la fostul consilier judeţean din Buzău Dumitru Dobrică peste 62.000 de lei, după ce i-a promis angajarea unei rude într-o funcţie importantă, prin exercitarea influenţei asupra unor funcţionari publici.

Pe 11 februarie 2022, Curtea de Apel Bucureşti a decis să admită apelul formulat de Valeriu Zgonea împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti şi a hotărât achitarea fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor pentru trafic de influenţă. Decizia magistraţilor este definitivă.

Exit mobile version