USR va intra în opoziție, după ce PNL a decis să negocieze cu PSD formarea unui nou guvern

dacian-ciolos-USR

Foto: Mediafax / Andreea Alexandru

Dacian Cioloș, a anunțat că partidul pe care-l conduce va intra în opoziție, după ce PNL a decis să negocieze cu PSD formarea unui nou guvern. Pe pagina de Facebook, oficialii USR-PLUS acuză PNL că „trădează votul primit”.

USR a postat un mesaj pe Facebook în care afirmă că PNL și PSD vor bloca orice reformă, numind înțelegerea dintre cele două partide „o coalție a hoției”.

„Liderii PNL au ales, în seara asta, PSD pentru a negocia formarea unui nou guvern. Din acest moment, pentru USR începe o nouă etapă. Trecem acum în opoziție la vechile partide și în luptă cu orice formă de extremism. Vom fi cel mai mare partid din opoziție și singurul care îmbrățișează valori democratice, autentic liberale și europene”

a declarat Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș: PNL că nu are coloană vertebrală

Dacian Cioloș a precizat că „vechile partide s-au simțit amenințate de suflul nou pe care USR l-a adus în politică” și a acuzat PNL că nu are coloană vertebrală.

„Am căutat să ne facem treaba cu cinste și corectitudine, să fim fermi atunci când a fost vorba de valori, chiar dacă, probabil, am mai avut și stângăcii. Dar nu ne-am trădat promisiunile, chiar dacă unii ne-au considerat, câteodată, rigizi. Flexibilitate la noi n-a însemnat contorsionarea coloanei vertebrale așa cum vedem că se practică cu nonșalanță la pe-ne-le (că liberali mi-e rușine să-i numesc)”,

a adăugat liderul USR.

Președintele USR i-a acuzat pe „liderii peneliști” că sunt interesați doar de putere și de accesul la resurse.

Exit mobile version