S-a decis soarta Elenei Udrea. Când va fi adusă în România? Anunţul de ultimă oră al autorităţilor

Elena-Udrea

foto ro.wikipedia.org

Elena Udrea se află în acest moment în custodia poliției din Bulgaria. Fostul ministru a fost prins joi, zi în care a instanța a decis că trebuie să meargă pentru șase ani la închisoare, în Bulgaria.

Parchetul a transmis joi, în jurul orei 18:00 către Interpol mandatul european de arestare pe numele Elenei Udrea.

Luni, 11 aprilie, Elena Udrea va fi prezentată în fața judecătorilor din Bulgaria care vor analiza cererea de extrădare formulată de statul român. Surse judiciare informează că fostul ministru al Dezvoltării va mai rămâne în arest până atunci.

Judecătorii bulgari pot decide să încuviințeze mandatul de arestare pe numele Elenei Udrea, ceea ce înseamnă că aceasta poate fi adusă în țară. De asemenea, instanța poate să o pună în libertate, în cazul în care consideră că există vicii de procedură, de exemplu.

Condamnare în dosarul Gala Bute

Elena Udrea, condamnată definitiv de instanța supremă, în iunie 2018, la 6 ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Gala Bute trebuie să execute pedeapsa, a decis joi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Elena Udrea trebuie să meargă la închisoare după 7 ani de procese, timp în care a profitat de o decizie a Curții Constituționale pentru a tergiversa dosarul. Ea a plecat însă din România înainte de pronunțarea deciziei instanței, fiind prinsă după câteva ore, în Bulgaria.

Exit mobile version