Românii, loviți din nou de vremuri grele! Când se vor aplica măsurile de austeritate, pregătite de Guvern

masuri-austeritate

foto b1tv.ro

Românii, loviți din nou de vremuri grele! Când se vor aplica măsurile de austeritate, pregătite de Guvern. Este vorba despre măsurile prin care Guvernul ar reuși să acopere gaura de miliarde de lei de la Buget. 

Deși premierul Nicolae Ciucă a cerut miniștrilor să vină cu planuri de reducere a cheltuielilor, acestea nu au fost semnificative, ajungând la doar 5 miliarde de lei, astfel că nu acoperă gaura de 20 de miliarde de lei din buget, pe care ministrul Finanțelor o neagă, informează antena3 CNN.

Măsurile de austeritate pregătite de Guvern 

Supraimpozitarea celor cu salarii mai mari decât cel al președintelui Klaus Iohannis este, în acest moment, incertă. Cei din PNL susțin că această măsură trebuie adoptată nu doar pentru bugetari, ci și pentru angajații de la privat. 

Se fac calcule la Ministerul Finanțelor pentru a se vedea în ce măsură pot fi supraimpozitate veniturile care depășesc indemnizația președintelui Klaus Iohannis, de 14.000 de lei net.

Nicolae Ciucă spunea săptămâna trecută că prin ordonanța de urgență pentru reducerea cheltuielilor bugetare „nu facem altceva decât să reducem și să amânăm acele cheltuieli care nu sunt absolut necesare”.

Marcel Ciolacu vorbea de abordarea corectă pe zona de impozitare, pe praguri, a veniturilor de peste 25.000 de lei, inclusiv obținute din cumul salariu la stat și pensie.

Exit mobile version