Război mediatic în Coaliție. Ce se ascunde în spatele atacurilor publice dintre PNL și PSD

Florin-Citu-Marcel-Ciolacu

foto romaniatv.net

Aflați într-o continuă competiție la nivel de imagine, PSD și PNL continuă să se atace public și își pasează responsabilitatea gestionării scandalului facturilor la energie, dar și eșecul aplicării certificatului verde la locul de muncă.

Relațiile dintre liderii PNL și PSD s-au tensionat în ultimele zile, după o serie de acuzații reciproce. Marcel Ciolacu a cerut miercuri seară o ședință de urgență a Coaliției pentru a clarifica atacurile prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan la adresa miniștrilor PSD.

În replică, Florin Cîțu a transmis pe căi neoficiale că „dacă există probleme personale, cei doi ar trebui să le discute în afara Coaliției”.

Pe fondul scandalului la facturile de energie, PSD și PNL au jonglat din nou cu asumarea responsabilității. Pe de o parte, PSD a arătat cu degetul către PNL că anul trecut a făcut împreună cu USR o lege proastă a compensării și plafonării prețurilor la energie și a cerut, prin vocea lui Mihai Tudose, demisia ministrului Virgil Popescu.

De partea cealaltă, liberalii au contraatacat, acuzându-l pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, că a îngropat subiectul certificatului verde. Recent, PNL a direcționat responsabilitatea scandalului privind facturile la energie către șeful ANRE, Dan Chiriță – propus în funcție de PSD.

Tensiunile au crescut după ce Rareș Bogdan a lansat o serie de atacuri la adresa PSD

Tensiunile din Coaliție au crescut după ce prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a lansat o serie de atacuri la adresa PSD.

Intervenția lui Rareș Bogdan ar avea legătură cu scandalul plagiatului premierului Nicolae Ciucă. Surse politice au explicat pentru HotNews.ro că prim-vicepreședintele PNL „s-ar fi folosit de atacurile publice dintre PNL și PSD pentru a amplifica mediatic scandalul în Coaliție și a direcționa atenția de la acuzațiile de plagiat aduse premierului Nicolae Ciucă”.

Exit mobile version