Răsturnare de situație! Președintele Iohannis anunță amânarea rotativei guvernamentale

Klaus-Iohannis

Foto: Facebook Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că rotativa guvernamentală nu se va face atât timp cât este grevă în Educație. Șeful statului a precizat că nu poate oferi o dată exactă, dar că este important ca procedura să fie clară, informează realitatea.net.

Miercuri, președintele Klaus Iohannis declara că rotația guvernamentală se poate realiza conform calendarului stabilit prin protocol, până la 1 iunie. Președintele a confirmat că a avut o discuție cu liberalii, în care le-a cerut „să trateze negocierile din coaliție și cu greviștii cu toată seriozitatea”.

Declarațiile președintelui:

Circa 15.000 de oameni au participat, joi, la mitingul profesorilor, la care s-au alăturat și sute de elevi, anunțând că susțin demersul cadrelor didactice. Liderii sindicatelor din învățământ au anunțat că greva generală din școli continuă, iar marți va fi organizat un nou protest cu mii de oameni la Cotroceni.

Profesorii au refuzat ofertele Guvernului

Până acum, profesorii au refuzat ofertele Guvernului, dar azi are loc o nouă rundă de negocieri. Așadar, rămâne de văzut dacă de această dată propunerile Executivului îi vor face să renunțe la grevă.

Azi, mii de dascăli au protestat, în cea de-a 4-a zi de grevă generală. Dascălii acuză Guvernul că își bate joc de ei și că liderii coaliției și-au arătat disprețul față de educație, după ce nici măcar nu s-au dus personal la negocierile de miercuri seara.

Profesorii le-au lăsat guvernanților pixuri, să aibă cu ce să-și scrie demisia dacă nu găsesc soluții, după care au plecat în marș spre Parlament. Ei le-au strigat aleșilor „Voi sunteți de vină, școala-i o ruină”.

Proteste au avut loc și în alte orașe din țară. La Cluj, profesorii au blocat mașina prefectului și au început să bată cu palmele în ea, în timp ce la Buzău l-au huiduit pe Marcel Ciolacu. Șeful PSD le-a mulțumit „pentru respectul pe care ni l-am arătat astăzi unii altora”.

Exit mobile version