PSD este dispus să voteze moţiunea de cenzură a USR PLUS şi AUR

marcel-ciolacu

foto: realitatea.net

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat direcția partidului său în criza politică actuală: PSD va vota moțiunea USR PLUS dacă aceasta ajunge în plen.

În caz contrar, PSD va depune o altă moțiune de cenzură dacă vor exista semnături și din partea USR și AUR.

„Vedem toți, astăzi, cum arată România normală a domnului Iohannis. Avem o criză economică majoră, o criză sanitară, iar acum USR ȘI PNL au provocat și o criză politică fără precedent. Nu au eliminat pensiile speciale, nu au adoptat fără penali în funcții publice, si-au bătut joc de vaccinare și România a ajuns de râsul Europei. Au adus cea mai mare datorie din istoria modernă a României. Au determinat cea mai mare scumpire la energie și alimente, au prăbușit moneda națională, au cel mai haotic plan de redeschidere a școlilor.

Dacă moțiunea alianței USR AUR va ajunge la vot, în plen, atunci PSD o va vota. Dar nu să se întoarcă Barna în Guvern și Ghinea, să nenorocească PNRR-ul, ci vom merge până la capăt, alegeri anticipate.

Prin urmare, alianța USR AUR trebuie să susțină acest demers. Dacă moțiunea alianței USR AUR nu ajunge la vot în plen suntem dispuși să vorbim cu USR și AUR, să convenim un text al moțiunii, să semneze moțiunea pentru a avea cele 234 de voturi și în 10 minute o depunem. Givernul Cîțu trebuie să plece”,

a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a spus că reprezentanții PSD vor participa la ședința Birourilor Permanente Reunite, convocată luni pentru a discuta calendarul moțiunii.

Exit mobile version