Prima reacţie a Guvernului după incidentele de la Palatul Parlamentului

proteste

Foto/Inquam Photos/Octav Ganea

„Dreptul la liberă exprimare este garantat de Constituție, dar acesta trebuie să fie pașnic și să se încadreze în limitele legii”, a transmis, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, după ce zeci de oameni au intrat în curtea Palatului Parlamentului, în timpul unui protest organizat de AUR față de introducerea certificatului verde.

Reprezentantul Guvernului transmite că „premierul Nicolae Ciucă a discutat cu ministrul Afacerilor Interne și i-a cerut să protejeze integritatea instituțiilor statului, aplicând legea și descurajând orice tip de violență, având ca prioritate protejarea românilor”.

În jur de o sută de persoane au intrat marți în curtea Palatului Parlamentului, zona Senatului, în timpul unui protest organizat de AUR, iar o parte dintre ei au vandalizat mai multe mașini, printre care și cele ale ambasadorilor Japoniei și SUA.

Un oficial al ambasadei SUA a avut, marţi, o întâlnire cu preşedintele Senatului, Florin Cîţu. Ulterior, Florin Cîţu a plecat de la Senat, iar întâlnirea cu ambasadorul Japoniei nu a mai avut loc.

George Simion anunță că protestele vor continua

Co-fondatorul AUR, George Simion, a anunțat, marți după-amiază, că protestele vor continua și în zilele următoare. Liderul alianței a transmis, de asemenea, că o delegație condusă de avocatul Dan Chitic va merge la toate sediile partidelor pentru a le cere să nu voteze introducerea certificatului COVID-19.

”Vom continua protestele și zilele viitoare, așteptăm să vedem ce decizie or să ia parlamentarii. O delegație condusă de Dan Chitic va merge la sediile partidelor ca să le ceară să nu voteze certificatul. Vreau să felicit jandarmii pentru cum au acționat. Cred că cel care a dat cu spray e membru al unui serviciu secret. Avem mulți membri care s-au vaccinat, nu avem nicio problemă cu vaccinarea, ci cu vaccinarea obligatorie (…) Nu vrem să fie asumare pe certificat, vrem să vedem fiecare parlamentar în parte cum votează”,

a declarat George Simion.
Exit mobile version