Premierul desemnat – întâlnire cu liderii PNL, UDMR şi minorităţilor naţionale

Dacian-Ciolos

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Dacian Cioloş se va întâlni astăzi cu liderii PNL, UDMR şi minorităţilor naţionale pentru o primă discuţie în vederea formării unei majorităţi parlamentare.

„Nu este în intenţia noastră de a negocia o majoritate cu PSD şi AUR, am spus lucrul acesta foarte clar. Nu avem compatibilităţi politice. Noi ne asumăm aici nişte măsuri de guvernare care cred că nu sunt compatibile cu felul în care PSD şi AUR văd lucrurile. Am spus lucrul acesta de la început.

a declarat Dacian Cioloș.

Obiectivul este de a pregăti un guvern rapid

Dacian Cioloș a spus că obiectivul său este de a pregăti un guvern rapid, care să gestioneze situaţia de criză şi pentru aceasta va discuta cu partenerii din coaliţie – PNL, UDMR, minorităţi.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a opinat că refacerea coaliţiei de guvernare „este posibilă numai dacă toţi care au fost prezenţi la negocierile din decembrie anul trecut vor face parte din aceasta, adică PNL, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale”.

Potrivit liderului UDMR, „un lucru este sigur: următorul premier trebuie să gestioneze în mod prioritar patru domenii – trebuie să învingă valul 4 al pandemiei, trebuie să rezolve problema preţurilor galopante la energie, trebuie să pregătească bugetul pe anul 2022 şi proiectele asumate din PNRR”.

Exit mobile version