Prelungirea stării de alertă, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de azi

Sedinta-Stare-De-Urgenta

foto romaniatv.net

Ședința a început, iar pe ordinea de zi se află proiectul de hotărâre adoptat de CNSU privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 8 ianuarie şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat hotărârea privind propunerea prelungirii stării de alertă şi a măsurilor pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Printre măsurile propuse se numără purtarea obligatorie a măștii chirurgicale sau tip FFP2 în toate spațiile publice închise și deschise.

Singurii care sunt exceptați de la aeastă măsură sunt copii cu vârsta mai mică de 5 ani, persoanele care sunt singure în birou, prezentatorii TV și invitații acestora, reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, vorbitorii aflați în spații închise sau deschise, toate cu condiția respectării distanței de trei metri între persoane.

Sunt exceptate persoanele care desfășoară activități fizice intense, în condiții de muncă solicitante, sau activități sportive.

Măsurile vor intra în vigoare sâmbătă, 8 ianuarie, după adoptarea lor în ședința de Guvern și publicarea în Monitorul Oficial.

Exit mobile version