Nume noi în Guvern: cine va face parte din echipa lui Ciolacu

Marcel-Ciolacu

foto caleaeuropeana.ro

Nume noi în Guvern. Se dau lupte grele în Coaliție înainte de rotativă. PNL și PSD fac ședințe paralele, în care decid cine va pleca acasă și cine va intra în noul Guvern care va fi condus de Marcel Ciolacu. Ce este cert este că vor apărea noi nume la Palatul Victoria, printre care și europarlamentarul Mihai Tudose.

Marţi dimineaţă au început negocierile pentru cum va arăta viitorul Guvern Ciolacu, format după rotativa de la finalul acestei luni.

Premierul Nicolae Ciucă îşi va depune demisia pe 29 mai, iar apoi totul se va întâmpla foarte rapid, în aşa fel încât guvernul condus de Marcel Ciolacu va depune jurământul în fața președintelui, pe 1 iunie (zi liberă legal şi prima din minivacanţa bugetarilor de 5 zile, fiind lipită cu punte de weekend-ul Rusaliilor).

Nume noi în Guvern – Cum va arăta Guvernul Ciolacu

Momentan titularul portofoliul titularului de la Ministerul Afacerilor Europene este sub semnul întrebării.

Viitorul lui Ciucă e incert

Liberalii trebuie să hotărască viitorul lui Nicolae Ciucă. Partidul e împărţit în acest moment: o parte susţine că Nicolae Ciucă ar trebui să devină preşedintele Senatului, a doua funcţie în stat.

Mai multe voci din PNL cred că Nicolae Ciucă ar trebui să rămână în Guvern, în funcţia de vicepremier, pentru a avea mai multă putere în relaţia cu liderii din teritoriu.

Nicolae Ciucă are trei variante după ce va demisiona din fruntea guvernului:

Recent, Nicolae Ciucă a şi declarat că analizează mai multe opţiuni, după ce nu va mai fi premier. El nu a exclus să ocupe funcţia de vicepremier în noul Guvern, însă a adăugat că analizează cel puţin trei opţiuni, după încheierea mandatului la Palatul Victoria.

Exit mobile version