Nicolae Ciucă renunță astăzi la mandatul de premier

Nicolae-Ciuca-premierul-desemnat

foto realitatea.net

Partidul PNL începe marți negocierile pentru formarea unei majorități, după ce, luni seară, Nicolae Ciucă a anunțat că-și depune mandatul de premier desemnat și că renunță să meargă în Parlament cu un guvern minoritar PNL-UDMR.

În ședința liberalilor de luni seară s-a discutat inclusiv varianta ca PSD să intre la Guvernare, astfel încât să se asigure o majoritate.

Nicolae Ciucă își va depune marți dimineață mandatul de premier, astfel că audierile celor 18 miniștri nu vor mai avea loc și, implicit, nici votul din Parlament, care era programat pentru miercuri.

Președintele Klaus Iohannis va chema din nou partidele politice la negocieri, urmând ca la final să desemneze din nou un premier. Acesta va avea la dispoziție 10 zile să depună în Parlament programul de Guvernare și lista cu miniștri, urmând ca apoi să aibă loc și votul de învestitură.

PSD nu a transmis o poziție oficială după ce Nicolae Ciucă a anunțat că își va depune mandatul. Potrivit unor surse politice, Florin Cîțu l-a sunat, după ședința liberalilor, pe Marcel Ciolacu, iar cei doi au convenit că zilele următoare vor purta negocieri pentru un nou Cabinet.

Exit mobile version