Modificare majoră din cauza Dianei Șoșoacă. Ce decizie s-a luat în Parlament

Diana-Sosoaca

foto observatornews.ro

Tulburarea repetată a ordinii parlamentare prin utilizarea oricăror forme de agresivitate directă de natură fizică sau verbală la adresa oricărei persoane prezente la activităţile parlamentare constituie abatere disciplinară şi se sancţionează cu reţinerea unui procent de până la 50% din indemnizaţia lunară brută a senatorului, pentru o perioadă de până la 6 luni, prevăd modificările aduse Regulamentul Senatului şi votate, luni, în plen.

Senatul a modificat regulamentul pentru Diana Șoșoacă. O regulă a fost schimbată din cauza tulburării repetate a ordinii parlamentare prin utilizarea unor forme de agresivitate directă de natură fizică sau verbală la adresa oricărei persoane prezente.

Senatoarea Diana Șoșoacă trebuie astfel să se abțină de la comportamentul cu care i-a obișnuit pe colegii săi. Modificările votate luni în plen se întind pentru o perioadă de 6 luni.

Au fost înregistrate 72 de voturi „pentru”, 12 „împotrivă” şi 21 de abţineri. Tulburarea ordinii parlamentare atrage după sine și limitarea luării de cuvânt în cadrul ședințelor Senatului la maximum 10 secunde/intervenție pentru o perioadă de până la trei luni.

Senatorul Diana Şoşoacă susţine că peste 90% dintre modificările aduse Regulamentului Senatului se pot face „doar prin lege” şi a atras atenţia că prin actul normativ se „încalcă votul poporului român”.

Exit mobile version