Marcel Ciolacu, anunț despre majorarea pensiilor. Ce condiţii sunt vehiculate

marcel-ciolacu

foto: realitatea.net

Marcel Ciolacu a oferit detalii din discuțiile cu coaliţia de guvernare privind creşterea pensiilor. Președintele PSD susține că discuțiile politicienilor despre creșterea pensiilor nu vizează decât procente și nu acoperă problema în întregime.

Marcel Ciolacu mai spune că o decizie nu poate fi luată decât după se vor fi tranșate subiectele legate de energie și pensii speciale.

„Noi vorbim de un procent de mărire a punctului de pensie. Când ai o pensie de 10.000 de lei o mărire de 15% e corespunzătoare acelor 10.000 de lei. Când ai o pensie de 1.500 de lei, 15% nominal e corespunzătoare la 1500. Părerea mea… un minimum de 10% pe punctul de pensie, fiindcă eu cred că avem datoria să ajutăm pe toată lumea în această perioadă de iarnă”

„În momentul acela venim cu mai multe variante pe categorii. Dacă vrem să fim empirici și înguști la minte și vorbim doar de un procent fără să ținem cont de o realitate a României”,

a spus Marcel Ciolacu.

Majorarea pensiilor poate fi decisă doar după rezolvarea problemelor legate de energie

Potrivit șefului PSD, majorarea pensiilor poate fi decisă doar după rezolvarea problemelor legate de energie și de pensiile speciale.

„Nu poți să construiești un buget sănătos dacă tu nu ai rezolvat problema energiei pentru că nu ai de unde să ai (…) Părerea mea e că prioritară în acest moment este legislația pe energie, să închidem ordonanța din parlament. A doua prioritate e să închidem odată cu pensiile speciale fiindcă avem și jalon până pe 31 decembrie”

„Poți să vii cu anumite ajutoare punctuale pentru anumite persoane: vouchere, ajutoare care vin din două în două luni. Eu asta am făcut apel. Să lăsăm lucrurile într-o zonă constituțională și într-o ordine logică a minții. Să închidem cu energia, cu pensiile speciale și vedem ce bani luăm de acolo prin impozitare și pe urmă venim aplicat”,

a precizat Marcel Ciolacu.

Membrii coaliției de guvernare au avansat mai multe propuneri privind majorarea pensiilor cu procente cuprinse între 10 și 15 la sută.

Exit mobile version