Liderii PNL vor propune coaliției majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani și interzicerea cumulului pensiei cu salariul, la stat

pensionari

foto Dreamstime

Liderii Partidului Național Liberal au convenit în ședința Biroului Executiv de marți, 1 februarie, să propună două măsuri importante în coaliția de guvernare, precum interzicerea cumulului pensie-salariu şi creşterea vârstei de pensionare la 70 de ani, au declarat surse din PNL pentru Libertatea.

Cele două propuneri vor fi înaintate pentru dezbateri în ședința de coaliție care va avea loc diseară, de la ora 18.00, la Parlament. Dacă PSD, PNL, UDMR și minoritățile se vor pune de acord, proiectul va fi adoptat.

Pe 29 octombrie 2021, președintele Casei de Pensii anunța că vârsta de pensionare la femei va crește.

„Este o tendință în toate statele din Uniunea Europeană a creșterii vârstei de pensionare datorită speranței de viață, care este în continuă creștere. În acest moment, vârsta de pensionare în România este de 65 de ani la bărbați și, în 2033, se ajunge la 63 de ani la femei”,

a spus atunci Daniel Baciu.

PSD nu a acceptat creșterea vârstei de pensionare acum trei luni

Marius Budăi, afirma în noiembrie 2021 că nu va creşte vârsta de pensionare atât timp cât va ocupa această funcţie. El a precizat atunci că, înainte de a se întâmpla acest lucru, este nevoie să crească speranţa de viaţă în România.

„Exclus să cresc vârsta de pensionare atât timp cât voi fi ministru. Am explicat foarte clar şi mi-am asumat şi în guvernarea trecută o scrisoare către Comisia Europeană în care am explicat Comisiei că noi în România trebuie mai întâi să ridicăm speranţa de viaţă şi abia ulterior să ne gândim la eventuale creşteri a vârstei de pensionare”

a declarat Marius Budăi.


Exit mobile version