Klaus Iohannis va susţine o declaraţie de presă, joi de la ora 18.00, la Palatul Cotroceni

Klaus-Iohannis

foto presidency.ro

Klaus Iohannis va susţine o declaraţie de presă, joi la Palatul Cotroceni, de la ora 18.00, informează Administraţia Prezidenţială. Declaraţia vine în contextul în care PNL are discuţii cu USR, dar şi cu PSD, în vederea formării unei majorităţi parlamentare care să susţină Guvernul.

Delegaţia PNL a avut întrevedere miercuri cu Dacian Cioloş şi echipa USR pentru a discuta despre refacerea coaliţiei de guvernare.

Membrii USR au transmis că nu ar accepta în continuare ca Florin Cîţu să fie premier şi Cioloş a transmis că PNL trebuie să spună foarte clar că doreşte din nou o astfel de coaliţie, înainte de a demara negocierile. De cealaltă parte, premierul interimar s-a arătat optimist şi a precizat că şansele refacerii coaliţiei sunt mari.

PNL nu va renunţa la funcţia de premier în discuţiile cu PSD

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că PSD va avea o propunere de premier la consultările de la Palatul Cotroceni. Totodată, PNL nu va renunţa la funcţia de premier în discuţiile cu PSD.

Mai multe discuţii au avut loc miercuri seară între liderii PNL şi preşedintele Klaus Iohannis, pe de o parte, şi PNL şi PSD pe de altă parte.

Deja sunt vehiculate nume pentru ministerele pe care PSD le-ar dori în Guvern, printre acestea fiind Gabriela Firea şi viceguvernatorul BNR Leonardo Badea.

Exit mobile version