Kelemen Hunor neagă tensiunile din coaliție. Ce au discutat liderii coaliției cu Klaus Iohannis

Kelemen-Hunor

foto romaniatv.net

Kelemen Hunor, a declarat că după ședința de marți a coaliției, liderii PNL, PSD și UDMR s-au întâlnit cu președintele Klaus Iohannis pentru discuții privind bugetul și PNRR.

Președintele UDMR a negat că ședința coaliției a fost întreruptă din cauză că sunt neînțelegeri.

Klaus Iohannis s-a întâlnit marți seară cu preşedinţii PNL – Florin Cîţu, PSD – Marcel Ciolacu, şi UDMR – Kelemen Hunor și cu premierul Nicolae Ciucă.

Liderii partidelor și premierul au părăsit ședința de coaliție de la Parlament, din biroul președintelui Camerei Deputaților Marcel Ciolacu, după aproape trei ore de discuții.

„Era o invitație din partea președintelui încă de săptămâna trecută, dacă nu mă înșel pe 2 decembrie ne-a invitat pentru ziua de astăzi. Astfel de discuții au fost și în vechea coaliție cu USR, o dată la 2-3 săptămâni, o dată la lună, ne vedeam, de obicei seara, la o discuție cu președintele. Ce să fac eu cu speculațiile din presă? Nu ne-am certat, asta este important. În această perioadă vom avea foarte multe întâlniri în coaliție și vor fi discuții.

a explicat vicepremierul Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a menționat că discuțiile din coaliție vor continua și miercuri, 8 decembrie, „fiindcă vineri încercăm să adoptăm ordonanța de urgență legată de PNRR privind mecanismele financiare și celelalte aspecte legate de procedurile prin care putem implementa PNRR și acolo mai sunt niște discuții”. O altă ședință va avea loc luni, 13 decembrie.

Exit mobile version