Florin Cîțu trage un semnal de alarmă despre o nouă criză economică. “Pregătiți-vă pentru următoarea!”

Florin-Citu

foto: pressalert.ro

Într-o postare pe pagina sa de Instagram, Florin Cîțu, președintele PNL, a atras atenția asupra unei viitoare crize economice. El a subliniat că o creștere a inflației peste 10% ar putea duce la o recesiune.

În ultimele săptămâni, președintele PNL a atras atenția în aparițiile sale publice asupra pericolului unui noi recesiuni. Florin Cîțu a explicat că o creștere a inflației peste nivelul de 10% se poate dovedi extrem de periculos pentru economia românească.

Care este situația inflației din ultimele luni?

După cum arată datele Institutului Național de Statistică, evoluția inflației din ultimei luni pare a merge spre pragul critic de 10% prevăzut de Florin Cîțu.

Dacă ne uităm la datele din ultimele patru luni ale anului 2021 observăm o creștere constantă a inflației. Astfel, în luna septembrie aceasta a avut un nivel de 6,3%, în octombrie de 7,9%, în noiembrie de 7,8% și în decembrie de 8,2%.

Florin Cîțu a mai atras atenția asupra faptului că condițiile care pot duce la o nouă criză economică încep să se facă simțite în mediul economic, chiar dacă, în prezent, atenția publicului este îndreptată asupra crizelor legate de energie.

Președintele PNL a explicat că creșterea facturilor la energie electrică și gaze naturale a dus, alături de alte cheltuieli pe care mediul de afaceri trebuie să le suporte, la creșterea inflației. În această situație, fără o serie de măsuri clare, situația economică poate deveni extrem de complicată.

Florin Cîțu a mai atras atenția asupra faptului că o combinație de creștere a inflației și a dobânzilor poate avea un efect nefast asupra situației din România.

O analiză a ministrului economiei, Adrian Câciu, arată că România va continua să se confrunte cu o creștere a inflației. El a explicat că deși veniturile la bugetul de stat vor creștem la fel vor face și cheltuielile publice.

Creșterea inflației este cauzată de pandemie, creșterea prețurilor la energie electrică și gaze, dar și de importuri. Mai exact, după cum explică ministrul, România este dependentă de produsele și investițiile din afara țării.

Exit mobile version