Florin Cîțu, la DNA! A dat primele explicații în dosarul vaccinurilor anti-COVID

florin-citu

foto: realitatea.net

Fostul premier Florin Cîțu, s-a prezentat miercuri la DNA, pentru a da primele explicații în dosarul achiziției de vaccinuri anti-COVID în perioada pandemiei.

Fostul premier a stat în sediul DNA mai puțin de jumătate de oră, iar la ieșire le-a declarat jurnaliștilor că nu poate discuta despre o anchetă în curs, dar că și-a exercitat atribuțiile cu respectarea legislației în vigoare, informează antena3 CNN.

Florin Cîțu, la DNA în dosarul vaccinurilor

Florin Cîţu a fost chemat de procurorii DNA pentru a i se aduce la cunoștință faptul că a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu, în dosarul privind achiziția de vaccinuri împotriva Covid-19.

“Nu pot să fac mai multe declaraţii. Mi-am îndeplinit atribuţiile de prim-ministru cu respectarea legislaţiei în vigoare. Binenţeles, am încredere în justiţie”

„Nu pot să discut despre un dosar în care urmează o anchetă (…) Ce pot să vă spun este că mi-am exercitat atribuţiile de prim-ministru cu respectarea legislaţiei în vigoare”

„Dacă vă uitaţi la execuţia bugetară pe 2021, veţi vedea că execuţia este mai bună decât se estimase la începutul anului (…) Adevărul o să iasă la suprafaţă în timpul acestei anchete”, 

a răspuns fostul premier la întrebările jurnaliştilor.

Florin Cîţu, în prezent senator PNL, a rămas fără imunitate parlamentară, în urma unei decizii a Senatului din 29 noiembrie 2023. În dosarul vaccinurilor mai sunt vizați foştii miniştri ai sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă.

Senatorii au aprobat, pe 29 noiembrie, cererea procurorilor de încuviințare a cercetării penale în cazul fostului premier Florin Cîțu, membru al acestei Camere parlamentare.

90 de senatori au votat favorabil și doar doi s-au pronunțat împotrivă. Trei senatori nu au votat.

Anterior, Comisia Juridică a Senatului a votat în unanimitate solicitarea procurorilor iar, la începutul acestei săptămâni, președintele Iohannis a aprobat, la rândul său, această cerere.

Anchetatorii îl suspectează pe fostul premier de abuz în serviciu, în scandalul achiziției zecilor de milioane de vaccin anti-COVID, în valoare de un miliard de euro.

Votul dat în Parlament în cazul fostului premier liberal nu este o surpriză: chiar colegii săi de partid au declarat că se pronunță pentru începerea cât mai rapidă a investigațiilor procurorilor.

Exit mobile version