Echipa Cîțu a cerut BPP să amâne cu două săptămâni decizia privind moțiunea de cenzură

Daniel-Fenechiu-Florin-Citu

foto: g4media.ro

Echipa premierului Florin Cîțu a cerut Birourilor Permanente ale Parlamentului să mai amâne cu două săptămâni decizia privind moțiunea de cenzură, pentru verificarea semnăturilor. Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a depus oficial o adresă în acest sens.

„Mai multe semnături nu sunt prezentate în original, ci fotocopiate / scanate neîndeplinind cerința de semnătură olografă în original în dreptul numelui – prenumelui initiatorului (cel putin 12 semnături scanate, de ex. semnăturile de la pozitiile 60, 62 și 72).

Unele semnături sunt redate cu ștersături ori corecturi efectuate direct pe text, prin suprapunerea unor linii corectoare (ex. pozitiile 43 si 44)”,

potrivit cererii făcută de grupul parlamentar PNL din Senat.

Există „indicii temeinice” că mai multe semnături ale unor senatori si deputati inițiatori ai moțiunii de cenzură nu corespund cu semnăturile acelorași parlamentari din listele de semnături pentru prezența acestora la ședințele de plen ale fiecărei camere/la ședințele comisiilor.

Este vorba de semnături total diferite de cele folosite de aceiași parlamentari în listele de prezență, ceea ce pune sub semnul întrebării veridicitatea și realitatea acestor semnături și implicit numărul obligatoriu de semnături cerut de Constituție pentru depunerea unei moțiuni de cenzură.

Unii parlamentari semnatari ai moțiunii nu se aflau în țară pentru a putea semna moțiunea de cenzură personal, în original.

Între timp, liberalii lui Florin Cîțu încearcă să-i facă pe cei de la AUR să se răzgândească și să-și retragă semnăturile.

Exit mobile version