De ce s-au blocat negocierile dintre PNL, PSD și UDMR? Liberalii se reunesc astăzi

Negocieri-PNL-PSD-UDMR

Foto ct100.ro

Biroul Executiv al PNL se va reuni în şedinţă, joi, la ora 14.00, în sistem de videoconferinţă, au declarat surse politice pentru Agerpres.

Şedinţa vine în contextul în care negocierile de ieri dintre PNL, PSD şi UDMR s-au blocat din cauza nominalizării premierului.

Florin Cîţu, a declarat miercuri seara într-o conferință de presă că problema în negocierile pentru formarea unei coaliţii de guvernare este că atât PNL, cât şi PSD doresc să dea primul propunerea de premier.

Mai mulţi lideri din partid i-au cerut aseară lui Florin Cîţu, să flexibilizeze mandatul privind premierul, astfel încât să înainteze şi alte nume, în contextul în care PSD a transmis, clar, prin preşedintele partidului, că nu îl doreşte pe Cîţu premier, pentru că a fost dat jos prin moţiune de cenzură.

Astăzi sunt programate noi runde de negocieri între reprezentanţii PNL, PSD, UDMR şi ai minorităţilor naţionale. Asta după ce întâlnirea dintre reprezentanţii PNL, PSD, UDMR şi ai minorităţilor naţionale care urma să aibă loc miercuri, la ora 16.00 a fost anulată.

Atât PSD cât și PNL au anunțat miercuri că doresc să dea primul premier în cadrul sistemului de rotație.





Exit mobile version