Dan Vîlceanu a fost validat pentru Ministerul Finanţelor

valceanu-dan

foto: Facebook

Dan Vîlceanu a fost validat pentru Ministerul Finanţelor, cu 47 de voturi „pentru”. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcția de ministru.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc la ora 17:30, la Palatul Cotroceni, anunță Administrația Prezidențială.

„Îi mulțumesc premierului pentru susținere. Este onorant pentru mine că astăzi am primit votul colegilor.

Ministerul de Finanțe este unul dintre ministerele foarte importante și nu am niciun fel de dubiu că voi face echipă bună cu prim-ministrul. Am lucrat foarte bine în comisia de finanțe și îmi doresc ca să preiau cât mai repede portofoliul”,

a declarat Dan Vîlceanu, după ce a fost validat de conducerea PNL.

Cine este Dan Vîlceanu

Economistul Dan Vîlceanu (42 de ani) și-a început cariera politică la PSD, fiind președinte al tineretului Social Democrat Gorj din 2006 până în 2009.

A trecut apoi la PDL Gorj, unde a avut funcția de secretar executiv în perioada 2011-2012 și pe urmă președinte al PDL Gorj între 2013 și 2015. Odată cu fuziunea cu PNL, Vîlceanu a rămas la șefia filialei liberale până acum.

Mama sa, Elisabeta Vîlceanu este asociat unic al firmei Trefo s.r.l., companie care a derulat doar în 2020 contracte de peste 1 milion de dolari cu companii de stat: CET Govora, Compania Locală de Termoficare Colterm, Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia. La Trafo s.r.l., Dan Vîlceanu a ocupat funcția de director economic, potrivit propriului CV.

Exit mobile version