Dacian Cioloş intervine în scandalul legat de posibilul plagiat din teza de doctorat a premierului Ciucă

Nicolae-Ciuca-Dacian-Ciolos

foto romaniatv.net

Dacian Cioloș a transmis că Nicolae Ciucă trebuie să își dea demisia „de onoare” dacă informațiile „conform cărora teza de doctorat a premierului ar fi plagiată” se adeveresc, pentru că „furtul academic nu are ce căuta la vârful Guvernului României”, și i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să intervină în acest caz.

Jurnalista de investigație Emilia Șercan a scris în PressOne că premierul Nicolae Ciucă a plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138 în lucrarea de doctorat pe care a susținut-o în 2003 la Universitatea Națională de Apărare Carol I (UNAP).

În replică, Nicolae Ciucă a transmis că el consideră că a „realizat lucrarea conform cerințelor legale existente la acea vreme” și a precizat că a cerut verificarea propriei teze.

Cioloș cere intervenția președintelui Iohannis

Dacian Cioloș i-a cerut președintelui României, Klaus Iohannis, „să ia atitudine”.

„Președintele Klaus Iohannis a promis o «Românie Educată» și «toleranță zero față de orice abatere de la cultura integrității în mediul academic», motiv pentru care trebuie să ia atitudine în lumina informațiilor apărute azi”,

a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat într-o precizare de presă transmisă de Guvern, că a cerut Comisiei de Etică a Universităţii Naţionale de Apărare Carol I (UNAp) să îi verifice teza de doctorat, susținută în 2003.

Exit mobile version