Consultări la Cotroceni, azi, pentru formarea noului Guvern

klaus-iohannis

Foto: Presidency.ro

Klaus Iohannis va primi pe rând, astăzi, cu începere de la ora 12:00, partidele parlamentare și grupul minorităților naționale pentru consultări privind desemnarea viitorului prim-ministru.

Dacă la finalul consultărilor se va ajunge la un consens, președintele poate anunța numele propunerii de premier sau, în caz contrar, poate rechema partidele la o nouă rundă de consultări.

„Sincer, nu știu dacă prima rundă va duce la o soluție, dar eu personal sunt total implicat și sunt hotărât să găsesc cu partidele o ieșire din această criză. Nu putem să stăm peste iarnă fără guvern, suntem în plin val patru pentru că prea puțini români s-au vaccinat”,

a declarat Klaus Iohanis.

Ordinea în care partidele vor intra la consultări:

Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);
Ora 13:00 – Partidul Social Democrat (PSD);
Ora 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);
Ora 16:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
Ora 16:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
Ora 17:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.

USR vrea alt nume decât Florin Cîțu

Dacian Cioloș, a subliniat că prima condiție pentru revenirea în coaliție este ca PNL să propună un alt nume de prim-ministru care să nu fie Florin Cîțu.

Suntem gata să continuăm într-o coaliție cu PNL și cu UDMR, dacă avem un alt premier. E de discutat cineva poate să fie, dar cel puțin Florin Cîțu a demonstrat că nu e capabil să conducă un guvern de coaliție și să modereze o relație de lucru între miniștri din diferite partide și îi atacă pe unii și îi altă pe alții”,

a declarat Dacian Cioloș.


Exit mobile version