Claudiu Năsui: „În ultimii 6 ani pensiile speciale au crescut cu 73%. Pentru români nu sunt bani”

claudiu-nasui

foto antena3.ro

Claudiu Năsui, fostul ministru al Economiei, arată faptul că pensiile speciale au crescut cu 73% în ultimii șase ani, iar anul trecut, când se discuta despre desființarea acestora, pensiile speciale au crescut cu 8%.

Claudiu Năsui afirmă că, în realitate, sistemul pensiilor speciale e creaţia PSD-PNL şi cele două partide nu au nici cea mai mică intenţie să-l elimine.

Deputatul USR Claudiu Năsui a scris, luni, pe Facebook, că au ieşit cifrele despre pensiile speciale pe 2021, iar în ultimii 6 ani. pensiile speciale au crescut cu 73%.

”Sistemul pensiilor speciale e creaţia PSD-PNL şi nu au nici cea mai mică intenţie să-l elimine. Dimpotrivă, tot ei susţin noi pensii speciale pentru primari şi viceprimari. Au ieşit cifrele despre pensiile speciale pe 2021. În ultimii 6 ani pensiile speciale au crescut cu 73%. În 2021 au crescut cu încă 8% faţă de 2020. Pentru români „nu sunt bani”, dar pentru speciali se găsesc mereu bani. Pentru unele categorii de speciali cheltuielile s-au dublat, ba chiar s-au triplat, comparativ cu anii trecuţi. O singură categorie de speciali a fost eliminată: parlamentarii. Deci se poate. Pur şi simplu clasa politică alege să nu o facă”,

a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

Claudiu Năsui: „Pentru români nu sunt bani, dar pentru speciali se găsesc mereu”

Claudiu Năsui precizează că ”singurul motiv pentru care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor este războiul dus de USR începând cu 2017”.

”Ce fac restul pensiilor speciale? Cresc în continuare bine mersi. Deşi, înainte de alegeri, PSD-PNL clamau că vor elimina pensiile speciale de urgenţă, acum încep să le găsească justificări. Ba că „nu sunt speciale”, ba că sunt „justificate”, ba că unii „au nevoie” de ele (!). Să înţeleagă toată lumea: pensiile speciale pot fi eliminate chiar de mâine. Însă ei promit că o vor face altcândva, în viitor. După următoare alegeri, probabil, să mintă iar lumea că vor să le taie. În realitate, sistemul pensiilor speciale e creaţia PSD-PNL şi nu au nici cea mai mică intenţie să-l elimine. Dimpotrivă, tot ei susţin noi pensii speciale pentru primari şi viceprimari. Acesta este statul specialilor. Unii muncesc şi plătesc printre cele mai mari impozite din toată Europa, alţii se lăfăie în pensii speciale primite pe viaţă doar pentru că au fost conectaţi cu cine trebuie. Cu cât au fost mai apropiaţi de centrii de putere ai statului, cu atât şi-au tras beneficii mai mari din banii noştri”,  

mai spune Năsui.
Exit mobile version