Cine i-ar putea lua locul lui Vasile Dîncu la Ministerul Apărării. Primele nume vehiculate

Vasile-Dîncu-demisia

foto romania.europalibera.org

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a demisionat luni, la mai bine de două săptămâni de la declarațiile sale că „războiul din Ucraina va mai continua și că „singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”. La acest moment, PSD discută trei variante de înlocuitor, între care fostul premier Mihai Tudose.

Conform unor surse din PSD, la acest moment au loc discuții ale liderului PSD, Marcel Ciolacu, în biroul său din Parlament, cu Sorin Grindeanu și cu Paul Stănescu privind succesorul lui Dîncu la conducerea Ministerului Apărării.

Variantele luate în calcul de PSD pentru postul de ministru al Apărării sunt:

Vasile Dîncu și-a motivat decizia de a demisiona prin imposibilitatea colaborării cu președintele Klaus Iohannis.

Ciolacu, după demisia lui Dîncu: Am crezut că s-a depășit momentul

Între timp, Marcel Ciolacu a transmis că înlocuitorul lui Vasile Dîncu va fi anunțat în curând. Liderul PSD s-a arătat surprins că Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al apărării.

Marcel Ciolacu a reacționat luni după demisia lui Vasile Dîncu din funcția de ministru al Apărării. „Am crezut că s-a depășit momentul”, a declarat liderul social-democrat, făcând referire la controversa creată de declarațiile lui Dîncu despre o eventuală negociere a Ucrainei cu Rusia. Întrebat dacă PSD ar putea ceda PNL portofoliul Apărare, Ciolacu a spus că „este posibil orice”.

„Am crezut că s-a depășit momentul și s-au adus explicațiile la acea declarație. Orice conflict la un moment dat se închide cu o negociere, o înțelegere. Domnul Dîncu nu s-a referit niciodată la un teritoriu care ar fi cedat de Ucraina”,

a declarat Marcel Ciolacu.
Exit mobile version