Ce măsuri propune PSD pentru scăderea facturilor la energie. Cîțu se opune reducerii TVA

Marcel-Ciolacu-Florin-Citu

FOTO playtech.ro

PSD a anunțat că a pregătit un pachet de măsuri menite să scadă facturile românilor la electricitate și gaze. Social democrații propun scăderea TVA-ului și creșterea plafonului de consum care ar duce implicit la compensarea facturilor la energie.

Banii necesari vor veni, spun social-democrații, din supra-taxarea companiilor din energie și din dividendele plătite de aceștia la bugetul de stat. De partea cealaltă, Florin Cîțu respinge ideea reducerii TVA-ului și pledează ca reducerile de taxe să se aplice unitar pentru toată economia.

Măsuri pentru consumatorul casnic:

Plafonul de consum lunar pentru consumatorii casnici va fi majorat:

Măsuri pentru IMM-uri:

Măsuri pentru companiile mari:

PSD va propune în coaliție ca măsurile să se aplice de la 1 februarie, pentru a include şi consumul din luna ianuarie, astfel încât ”toţi consumatorii casnici precum şi instituţiile publice, IMM-uri, companii, să beneficieze de scăderi substanţiale la facturile la energie şi gaze”.

Florin Cîțu a declarat că nu este de acord să se reducă TVA-ul doar pentru un anumit sector. Liderul PNL a mai spus că va susţine orice reduceri de taxe care se aplică unitar în toată economia pentru că prin astfel de măsuri ”nu vom face decât să creştem profiturile unor companii” şi că ”va fi foarte greu să vedem o scădere a preţurilor”.

Exit mobile version