Calendarul rotativei: schimbări radicale la Palatul Victoria

Marcel-Ciolacu-Nicolae-Ciuca

foto playtech.ro

Calendarul rotativei. Tensiuni sunt și în ceea ce privește împărțirea Ministerelor. Marcel Ciolacu insistă ca Sorin Grindeanu să facă parte din noul Guvern și să rămână la Transporturi. La schimb, liberalii ar putea primi Ministerul Mediului, iar UDMR ar putea ieși de la guvernare. Există însă și nume noi care s-ar putea instala la Palatul Victoria, informează realitatea.net.

Liderii PNL s-au reunit pentru a decide strategia pentru rotativa guvernamentală. Surse politice susțin că a fost o ședință tensionată mai ales că urmează ședința Biroului Politic Național în care se vor da voturi pe deciziile finale.

Nicolae Ciucă a dat de înțeles că PNL are de ales între o luptă pentru ministerele bănoase sau o luptă pentru un proiect de țară.

Calendarul rotativei

Nume noi în Guvernul Ciolacu

PSD și PNL urmează să decidă dacă se mai respectă sau nu protocolul stabilit la constituirea coaliţiei de guvernare, în urmă cu un an şi jumătate sau deschiderea negocierilor pentru un nou aranjament în Executiv, în condiţiile în care atât PSD, cât şi PNL şi-ar dori păstrarea unor portofolii, precum Transporturile şi Investiţiile şi Proiectele Europene.

Marcel Ciolacu promite salarii de 1000 de euro

Marcel Ciolacu, se pregătește să preia funcția de prim-ministru. În acest context, PSD a pregătit programul de guvernare al Cabinetului Ciolacu și obiectivele macroeconomice.

PSD şi-a stabilit principalele obiective, la preluarea guvernării: La 1 ianuarie 2025, niciun salariat cu un copil în întreţinere nu va câştiga mai puţin de 500 euro, iar peste 1,5 milioane contracte de muncă vor fi remunerate cu peste 1.000 euro.

Exit mobile version