Anghel Tîlvăr, noul ministru al Apărării – Cine este cel care va conduce unul dintre cele mai importante portofolii

Tilvar-Anghel

foto realitatea.net

Social-democrații l-au votat cu unanimitate de voturi în ședința Consiliul Politic Național pe Angel Tîlvăr. El va fi propus premierului Nicolae Ciucă și ulterior nominalizat președintelui României pentru funcția de ministru al Apărării.

A fost de trei ori deputat al Parlamentului României și acum este la al doilea mandat de senator. De 18 ani este în Parlamentul României. Este vicepreședinte PSD Vrancea.

Angel Tîlvăr este doctor în științe umaniste, titlu pe care l-a obținut la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași în 2012. În același an a absolvit cursuri la Academia Națională de Informații și Institutul Diplomatic Român. Între 2003 și 2003 a făcut un curs la Colegiul Național de Apărare.

Facultatea de limbi și literaturi străine a absolvit-o în 1985, fiind profesor de limba engleză până în 2004.

Tîlvăr provine din organizația PSD Vrancea, dar legăturile sale cu organizația județeană nu sunt foarte strânse, susțin surse din partid.

În Guvernul Ponta IV, din decembrie 2014, Angel Tîlvăr a ocupat funcția de ministru delegat pentru relația cu românii de pretutindeni. Senator din 2022, Angel Tîlvăr conduce delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.

Exit mobile version