Angajații afectați de limitarea activităţii din cauza pandemiei vor primi indemnizații. Câți bani le va acorda guvernul

sedinta-de-guvern-ciuca

foto realitatea.net

Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de miercuri ordonanţa de urgenţă privind formele de sprijin care se vor acorda persoanelor – angajaţi sau profesionişti – care vor intra sub incidenţa măsurilor de interzicere/ suspendare/ limitare a activităţilor economice din cauza restricțiilor impuse de coronavirus.

Măsurile adoptate vor fi valabile până la 31 martie 2022.

„Pentru perioada suspendării temporare a contractului individual de muncă, din iniţiativa angajatorului (…), ca urmare a efectelor produse de coronavirusul SARS-CoV-2, indemnizaţiile de care beneficiază salariaţii se stabilesc la 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat şi se suportă din bugetul asigurărilor pentru şomaj, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022 nr. 318/2021”,

prevede proiectul de ordonanță publicat pe site-ul guvernului.

Beneficiarii indemnizațiilor vor fi:

Indemnizaţia se calculează pentru numărul de zile în care activitatea a fost suspendată, dar nu mai târziu de 31 martie 2022.

Proiectul de ordonanță prevede suportarea din bugetul de stat a unei indemnizaţii de 75% din câştigul salarial mediu brut reglementat prin legea anuală a bugetului asigurărilor sociale de stat pentru:

Se va acorda o indemnizaţie de 75% din drepturile în bani aferente contraprestaţiei activităţii sportive, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut pentru persoanele prevăzute la articolul 671 alineat (1) litera a) – c) din Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, dacă contractul de activitate sportivă a fost suspendat din iniţiativa structurii sportive.

Exit mobile version