Maia Sandu vine în România, la scurt timp după ce a acuzat Rusia că plănuieşte o lovitură de stat în Republica Moldova

maia-sandu-klaus-iohannis

foto hotnews.ro

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu vine în România. Joi, aceasta ar trebui să ajungă la București, potrivit unor surse politice. Ar urma să aibă întrevederi cu mai mulți lideri, inclusiv cu președintele Klaus Iohannis. Totul vine în contextul presiunilor făcute de Rusia asupra Moldovei și de sprijinul pe care România s-a angajat să i-l ofere.

Maia Sandu va fi primită la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis și va avea discuții și cu alți oficiali români, inclusiv cu premierul Nicolae Ciucă și cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Maia Sandu a acuzat Rusia că plănuieşte o lovitură de stat

Pe 13 februarie, președinta Republicii Moldova a acuzat Rusia că plănuieşte o lovitură de stat cu ajutorul unor cetăţeni instruiţi militar, camuflați în civil, care ar urma să desfăşoare „acțiuni violente, mascate sub proteste ale așa-numitei opoziții”, pentru a „forța schimbarea puterii de la Chișinău”.

Ulterior, John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă, a precizat că informațiile vehiculate de Maia Sandu, deși nu au fost confirmate din surse independente, sunt „profund îngrijorătoare” și „cu siguranţă nu sunt în afara limitelor comportamentului rus”.

Rusia a respins însă acuzațiile Maiei Sandu.

„Noi nu ne amestecăm în afacerile interne ale altor țări”

a susținut Ministerul de Externe de la Moscova.

Vizita Maiei Sandu în România vine la două săptămâni după ce Guvernul Republicii Moldova, condus de Natalia Gavrilița, a demisionat. Premier a fost desemnat Dorin Recean, consilier prezidențial.

Exit mobile version