Klaus Iohannis, discuție importantă cu Volodimir Zelenski. Ce au stabilit cei doi președinți

Iohannis-Zelenski

foto balkaninsight.com

Klaus Iohannis a discutat cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Șeful statului spune că România va continua să sprijine Kievul.

Klaus Iohannis a avut o discuție importantă, marți, cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Cei doi oficiali au vorbit telefonic despre războiul prin care trece țara aflată la graniță cu România, notează fanatik.ro.

Klaus Iohannis a discutat cu președintele Volodimir Zelenski

Anunțul privind această discuție a fost făcut de Administraţia Prezidenţială. Cei doi șefi de stat au vorbit despre situația de securitate a Kievului, dar și de la Marea Neagră, având în vedere că atacurile rușilor s-au intensificat în ultima perioadă.

În acest context, președintele României a confirmat că țara noastră va continua să sprijine țara atacată de Moscova. De asemenea, în anul 2024, relația bilaterală va fi dezvoltată, arată comunicatul transmis de Administrația Prezidențială.

“Preşedintele României l-a asigurat pe preşedintele Volodimir Zelenski de continuarea sprijinului ferm al ţării noastre pentru Ucraina”

a transmis Administraţia Prezidenţială.

Președintele Iohannis a discutat cu liderul ucrainean și despre proiectele transfrontaliere de interes comun. România și Ucraina vor stabili un Parteneriat strategic, așa cu s-a anunțat și în urma vizitei lui Zelenski la București, din octombrie 2023.

Un subiect important pe care cei doi lideri l-au atins a fost acela al integrării europene de Ucrainei. Președintele Iohannis a precizat că România sprijină Kievul în acest proces și a felicitat Ucraina pentru hotărârea istorică din decembrie 2023, de deschidere a negocierilor privind aderarea.

Exit mobile version