VIDEO / Zborurile civile și militare au fost suspendate pe aeroportul din Kabul

Kabul

foto: stiri.md

Toate zborurile civile şi militare au fost suspendate pe aeroportul din Kabul, Afganistan, din cauza mulţimii de afgani care a pătruns pe pista de decolare.

Soldaţii americani au ucis doi bărbaţi înarmaţi pe pistă, potrivit unui responsabil al Pentagonului.

Marile companii aeriene internaționale și-au redirecționat zborurile încă de luni de la prânz, astfel încât să evite spațiul aerian al Afganistanului.

Air France, British Airways, Lufthansa, Virgin Atlantic, United Airlines, Emirates, Flydubai sau Singapore Airlines se numără printre companiile aeriene care și-au redirecționat zborurile departe de spațiul aerian afgan.

https://twitter.com/LiaquatJunaid/status/1427320189339721731

Oamenii încearcă disperați să părăsească ţara după revenirea talibanilor la putere, relatează AFP, citând un purtător de cuvânt al Pentagonului.

„Forţele militare americane sunt la faţa locului şi lucrează împreună cu alţi militari, turci şi internaţionali pentru a dispersa oamenii. Nu ştim cât timp va dura asta”,

a afirmat John Kirby la Washington.

Aeroportul din capitala afgană a fost luni teatrul unor scene de haos total, mii de afgani adunându-se pe pistă pentru a prinde un zbor cu care să fugă din ţară. Cel puțin cinci oameni au murit în timpul busculadei.

Evacuarea diplomaţilor, altor străini şi afgani care au lucrat cu trupele străine se organiza luni într-o stare de urgenţă şi în condiţii extrem de dificile la Kabul.


Exit mobile version