VIDEO / Kabul: Liderii mondiali condamnă atacul „absolut josnic” și „demn de dispreț”

kabul4

foto: stirileprotv.ro

Exploziile de lângă Aeroportul Internațional Hamid Karzai din Kabul au șocat opinia publică internațională și liderii mondiali care și-au exprimat condoleanțele și solidaritatea cu poporul american și cel afgan, condamnând în termeni duri atacul terorist, relatează Fox News.

https://twitter.com/jai_bhavani_IND/status/1430921421199269888?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1430921421199269888%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.hotnews.ro%2Fstiri-international-25000268-primele-imagini-exploziile-din-kabul-panica-strazi.htm

Cancelarul german Angela Merkel și-a anulat o deplasare pe care urma să o aibă în Israel unde urma să se întâlnească la sfârșitul săptămânii cu guvernul israelian.

„Evenimentele din această după-amiază arată că riscul este imens şi că este vorba de o situaţie foarte, foarte tensionată pentru a scoate oamenii din ţară.

Nu cunoaştem încă toate detaliile, însă teroriştii au vizat persoane ce aşteptau în exteriorul aeroportului în speranţa de a părăsi ţara.

Aceste persoane îşi doresc securitate şi libertate, prin urmare este vorba de un atac absolut josnic într-o situaţie foarte tensionată”,

a declarat Angela Merkel.

Premierul britanic Boris Johnson a convocat o ședință de urgență a consiliului de securitate și a denunțat atacul ca fiind „demn de dispreț”.

Președintele francez Emmanuel Macron și-a exprimat la rândul său „sprijinul deplin” pentru coordonarea cu „aliații americani” în vederea răspunderii la explozii, potrivit Irish Times.

Secretarul general al NATO și fostul premier norvegian Jens Stoltenberg a condamnat cu fermitate atacurile și și-a exprimat condoleanțele pentru cei afectați de atacuri.

Exit mobile version