Ucraina a instalat pe Insula Șerpilor un sistem de monitorizare a țintelor navale

Insula Serpilor. Sursă foto: Statul Major al Forțelor Armate din Ucraina

Insula Serpilor. Sursă foto: Statul Major al Forțelor Armate din Ucraina

Șeful Direcției Principale de Cercetare (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării, colonelul Kiril Budanov, a vizitat Insula Șerpilor, unde a verificat capacitatea de luptă a forțelor subordonate GUR, se precizează într-un comunicat de presă al instituției, din 8 august, relatează defenseromania.ro.

În cadrul controlului, a fost verificat sistemul de apărare antiaeriană, starea lansatoarelor portabile de rachete antiaeriene (MANPADS), au fost executate trageri cu armamentul ușor și a fost desfășurat un curs de scufundare și luptă sub apă.

Potrivit publicației Armia Inform, insula a fost vizitată, pe 23 iulie, de comandantul-șef al Forțelor Armate ucrainene, general-colonel Ruslan Homchak (în prezent nu mai deține această funcție), comandantul Forțelor Navale, contraamiral Oleksei Neijpapa și comandantul Serviciului de Grăniceri, general-maior Serghei Deineko.

Insula Șerpilor a fost și în atenția exercițiului multinațional Sea Breeze-2021, din perioada 28 iunie – 10 iulie a acestui, unul din scenarii  fiind eliberarea insulei de către militarii ucraineni și americani, din mâna unor forțe nerecunoscute, dar sprijinite de Rusia, precizează publicația Defense Express.

Exit mobile version