Summit istoric la Madrid. România devine o fortăreață la Marea Neagră

Summit-NATO-Madrid

foto uzutrading.ee

Alianța Nord-Atlantică a adoptat noul Concept Strategic, care prevede contracararea amenințărilor generate de Rusia şi de China. Prezența americană în țara noastră va fi suplimentată cu mii de militari.

NATO a decis suplimentarea și întărirea Forței de reacție rapidă, capabilă să se desfășoare în 48 de ore pe Flancul Estic, informează antena3.ro.

„În Polonia, vom stabili un centru permanent al Corpului 5 de Armată al SUA și vom crește gradul de interoperabilitate al trupelor americane şi NATO pe întreg flancul de est”

„Vom menține încă o brigadă prin rotație, care constă în 3.000 de soldați şi încă 2.000 de personal militar aici în Europa, cu centrul în România”,

a precizat președintele american Joe Biden.

Pentru a consolida postura de descurajare și apărare, SUA au decis trimiterea de forțe suplimentare în Europa.

„Avem un număr important de militari aliați aflați deja în România și ne așteptăm în lunile următoare să crească acest număr, pentru a ajunge la capacitatea operațională de grup de luptă, care va fi condus de Franța”,

a spus, la rândul său, președintele român Klaus Iohannis.

Liderul de la Washington a anunțat următoarele decizii:

Joe Biden a reiterat angajamentul față de Articolul 5 din Tratatul Alianței, articol care prevede că un atac asupra unui stat membru este un atac asupra NATO.

Liderul de la Washington a anunțat următoarele decizii:

În noul Concept Strategic, Rusia este numită drept cea mai mare amenințare la adresa NATO.

Exit mobile version