Românii care au fost evacuați din Afganistan se întorc astăzi acasă

romani-Afganistan

foto: aktual24.ro

Românii care au fost evacuați din Afganistan se întorc acasă. Este vorba despre 15 cetățeni români și 4 bulgari care vor ajunge în România astăzi.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că 15 cetățeni români evacuați din Afganistan se întorc sâmbătă acasă. Prim-ministrul a mai spus că autoritățile țin legătura și cu ceilalți români care încă se află în Afganistan.

„Românii care au fost evacuați din Afganistan se întorc acasă! Este vorba despre 15 cetățeni români și 4 bulgari care vor ajunge în România astăzi.

Felicitări celor care au contribuit la evacuarea lor! Continuăm să ținem legătura cu restul românilor care se află în acest moment în Afganistan pentru a-i aduce și pe ei în siguranță acasă”,

a anunțat Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

În afară de cele 15 persoane care urmează să ajungă în țară, alți doi români au fost evacuați din Afganistan.

MAE a anunțat că un alt cetățean român care dorește să fie evacuat, angajat al unui program ONU, a informat Celula de criză interinstituțională că nu poate ajunge la aeroport.

MAE confirmă că va continua să acționeze pentru a identifica opțiuni de evacuare a acestuia cu aeronave ale unor state partenere, în măsura în care condițiile de securitate vor permite accesul cetățeanului român în aeroport.

17 cetățeni români au propriile planuri de evacuare

17 cetățeni români care se află în Afganistan dar care nu au solicitat repatrierea, au propriile planuri de evacuare, stabilite de angajatorii lor, a afirmat la Digi24 ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Aceștia se vor întoarce în țară cu zboruri puse la dispoziție de companiile pentru care lucrează.

„Le-am prezentat de fiecare dată oportunitățile de evacuare atunci când avionul militar a ajuns în aeroportul din Kabul, însă au spus că preferă să folosească planurile de evacuare pe care le au deja la dispoziție”,

a declarat ministrul Bogdan Aurescu.
Exit mobile version