Marea Britanie rămâne fără prim-ministru, după ce Boris Johnson a anunțat că va demisiona

Boris-Johnson-demisia

foto monitorulbt.ro

Boris Johnson a vorbit cu președintele Comitetului Conservator din 1922, Sir Graham Brady, și a fost de acord să demisioneze, un nou lider conservator urmând să fie pus în funcție în urma conferinței partidului din octombrie, a declarat o sursă din interiorul Downing Street.

Boris Johnson va demisiona ca lider al partidului Conservator joi, dar va rămâne prim-ministru până în toamnă, potrivit BBC.

Pippa Crerar, editorul politic al ziarului britanic Daily Mirror, a confirmat zvonurile, spunând că scrisoarea de demisie al lui Johnson este deja pregătită. 

Vestea vine după ce nou-numita sa secretară pentru Educație, Michelle Donelan, și-a dat demisia după 36 de ore în funcție, cancelarul Nadhim Zahawi i-a spus premierului să „plece acum”, iar secretarul Apărării Ben Wallace și-a retras sprijinul pentru Johnson, potrivit Sky News.

Presiuni intense și zeci de demisii

Ultimele zile au văzut presiuni intense din partea colegilor de partid, cu zeci de demisii în cadrul guvernului, de la nivelul cabinetului în jos.

Rishi Sunak a demisionat din funcția de cancelar, iar Sajid Javid a demisionat din funcția de secretar pentru sănătate marți seară.

Acest lucru a provocat un val de demisii din guvern, deoarece parlamentarii conservatori au spus că nu mai pot sprijini un lider care a mințit cu privire la numirea șefului adjunct Chris Pincher, cufundând premierul într-o nouă criză.

Exit mobile version