Mamele disperate își aruncă copiii peste gardul de sârmă ghimpată

Aeroportul-Kabul

Foto: Profimedia

Disperarea celor care vor să scape de regimul taliban a ajuns atât de mare încât își aruncă copiii peste gardul cu sârmă ghimpată.

Un ofițer superior din trupele britanice a spus că drumul a fost blocat cu mașini și sârmă ghimpată pentru că nu au avut de ales, situația fiind scăpată de sub control.

”A fost îngrozitor, unele femei își aruncau bebelușii peste sârma ghimpată, cerând soldaților să-i ia, unii s-au prins în sârma ghimpată”.

Sunt îngrijorat pentru oamenii mei, câțiva au nevoie de consiliere, toți am plâns azi-noapte”.

a declarat ofițerul.

Aeroportul din Kabul a devenit imaginea haosului și a disperării

Aeroportul din Kabul a devenit imaginea haosului și a disperării după ce talibanii au preluat controlul asupra capitalei Afganistanului. Un jurnalist afgan a descris întreaga scenă.

„Privind pe fereastră, am urmărit o întreagă scenă care se derula în jurul unui avion care încerca să plece în Turcia. Oamenii se cățărau în avion și unii atârnau de scări. Capacitatea avionului era depășită și oamenii erau împinși de pe scări, astfel încât avionul să poată decola. Strigau atât de tare încât îi auzeam din interiorul aeroportului. „Vrem să plecăm sau vom muri”, au strigat unii. În timp ce urmăream scenele de groază, mă gândeam la soarta mea”,

a declarat un jurnalist afgan.
Exit mobile version