Liderul de la Kremlin a refuzat eliberarea lui Alexei Navalnîi

putin-merkel

foto: stiripescurt.ro

Angela Merkel i-a cerut preşedintelui rus, Vladimir Putin, eliberarea opozantului Aleksei Navalnîi. Solicitarea a fost respinsă de Putin, care a spus că Navalnîi nu este un deţinut politic, informează Reuters.

„Am discutat despre situaţia îngrijorătoare a lui Aleksei Navalnîi. I-am cerut încă o dată preşedintelui Putin să-l elibereze pe Aleksei Navalnîi şi i-am spus că vom continua să facem asta până când se va realiza acest lucru”,

a declarat Angela Merkel.

Solicitarea de eliberare a venit la exact un an după ce Navalnîi a fost otrăvit cu Noviciok de către agenţi ai serviciilor secrete ruse.

Opozantul rus se află într-o colonie penitenciară aflată la 100 de kilometri de Moscova, după ce a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

„În ceea ce priveşte subiectul în chestiune, acesta nu a fost condamnat din motive politice, ci pentru că a comis o infracţiune”,

a spus preşedintele rus, Vladimir Putin.

Aleksei Navalnîi, cel mai aprig critic al lui Putin, a fost arestat în ianuarie, la întoarcerea din Germania, unde a fost tratat după ce a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip noviciok, o otrăvire de care acuză Kremlinul şi FSB, o acuzaţie pe care Moscova o respinge.

Exit mobile version