Benjamin Netanyahu amenință membrii Hamas și spune că Israelul se pregătește de invazie / VIDEO

Benjamin-Netanyahu

foto nbcnews.com

Într-un discurs televizat miercuri seară, premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a ameninţat pe membrii Hamas, din Fâşia Gaza şi din afara acesteia, informează dpa.

„Toţi membrii Hamas sunt condamnaţi – deasupra pământului, sub pământ, în Gaza şi în afara Gazei”, a spus premierul Netanyahu. Israelul se află în mijlocul unei „lupte pentru existenţa sa”, a adăugat el, informează agerpres.ro.

Benjamin Netanyahu amenință membrii Hamas

Benjamin Netanyahu și rivalul său din opoziție, Benny Gantz, anunțaseră că au convenit să creeze un guvern de urgență și un cabinet de război pe durata conflictului, la patru zile după atacul sângeros și fără precedent lansat de mișcarea islamistă palestiniană Hamas împotriva Israelului.

În declarația sa, premierul israelian a exprimat pentru prima dată în mod clar intenția Israelului de a „distruge” Hamas.

Ministrul apărării, Yoav Gallant, i-a urmat exemplul, declarând că „vom șterge Hamas de pe fața pământului”.

„Am văzut copii mici legați și împușcați în cap, oameni arși de vii, fete tinere violate și măcelărite, soldați decapitați (…). Într-un loc, au pus oameni laolaltă, au adus cauciucuri și benzină și i-au ars de vii”, 

a spus Netanyahu.
Exit mobile version