Armata americană a lansat un atac cu dronă asupra unui membru al ISIS-K din Afganistan

drona

foto: Profimedia

Armata SUA a anunţat vineri că a efectuat un atac cu dronă împotriva unui „organizator” al organizaţiei Stat Islamic al Khorasan (ISIS-K), gruparea care a revendicat atacul de joi de la aeroportul din Kabul, informează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Un oficial american a declarat pentru Reuters, sub condiția anonimatului, că drona a lovit mașina în care se aflau ținta și un asociat de-ai lui. Cel mai probabil, ambii au murit în atac, a spus oficialul. El a mai precizat că militantul plănuia viitoare atacuri.

„Atacul aerian fără pilot a avut loc în provincia Nangarhar din Afganistan. Conform primelor indicaţii, am ucis ţinta. Din câte ştim, nu au existat victime civile”,

a informat comandantul Bill Urban într-un comunicat.

Atacul cu dronă a fost lansat din afara Afganistanului şi a fost autorizat de preşedintele Joe Biden.

„Nu ne vom lăsa intimidaţi de aceşti terorişti ISIS, misiunea noastră continuă”,

a declarat Joe Biden.

Ambasada SUA din Kabul a recomandat din nou cetățenilor americani aflați la porțile aeroportului „să plece imediat”, invocând amenințări la adresa securității.

„Din cauza amenințărilor de securitate de la aeroportul din Kabul, continuăm să-i sfătuim pe cetățenii americani să evite deplasarea la aeroport și să evite porțile de acces în aeroport”,

menționa avertizarea Ambasadei americane.

Pe baza unei evaluări preliminare, oficialii americani cred că vesta sinucigaşă utilizată în atac, care a ucis cel puţin 169 de afgani şi 13 militari americani, transporta aproximativ 11 de kilograme de explozivi şi a fost încărcată cu şrapnel.

Exit mobile version