Ambasador afgan: Situația este mult mai gravă decât vă puteți imagina

aeroportul-din-kabul

Foto: Wakil Kohsar / Profimedia Images

10 milioane de oameni vor căuta o ieșire din Afganistan – aceste cifre neoficiale vorbesc despre groaza din țară după ce talibanii au preluat puterea, potrivit ambasadorului Afganistanului în Bulgaria – dr. Mohammad Saifi.

Cei tineri și educați nu vor să rămână acolo. Scopul lor este Europa, America, Australia, Noua Zeelandă, țări în care există pace, liniște și unde își pot găsi un loc de muncă, pentru a-i putea sprijini pe cei rămași în Afganistan„.

Când un tânăr nu vrea să fie în armată, nu vrea să rămână în Afganistan, nu vrea să lucreze acolo, familia lui își vinde averea. Acești bani ajung la traficanți. Dacă acești oameni vin în Bulgaria, nu își pot găsi un loc de muncă și nu își pot întreține părinții în Afganistan. Prin urmare, când vor vedea că aici nu este de lucru, vor pleca”,

a declarat dr. Mohammad Saifi.

Situția este mult mai gravă decât vă puteți imagina. Situația este teribilă

„Situația este mult mai gravă decât vă puteți imagina. Situația este teribilă, nu numai la televizor. Prietenii mei mă sună. Îmi vorbesc despre crime, despre cum îi scot pe oameni din casele lor seara și îi conduc într-o direcție necunoscută.

Aceștia nu se vor mai întoarce niciodată. Este o mare cruzime. Dacă lăsăm totul deoparte și ne amintim doar de acest avion, pe care l-ați văzut cu toții. Credeți cumva că acești oameni din jurul avionului, din avion, nu știu ce se întâmplă, că sunt analfabeți sau proști?

Nu, majoritatea sunt tineri care au absolvit universitatea, au studii și sunt oameni serioși, dar preferă să cadă de la o înălțime de 500 de metri decât să trăiască sub conducerea talibanilor”,

a mai adăugat dr. Mohammad Saifi

Potrivit acestuia, civilii afgani încearcă să ajungă în state din Europa, America sau chiar Australia și Noua Zeelandă.

Diplomatul nu crede însă că Bulgaria ar putea deveni o destinație pentru refugiați, ci mai degrabă o țară de tranzit.


Exit mobile version