Al-Qaida a transmis felicitări talibanilor pentru preluarea puterii în Afganistan

grupare-terorista

foto: ro.sputnik.md

Gruparea jihadistă Al-Qaida a transmis felicitări talibanilor pentru preluarea puterii în Afganistan şi i-a îndemnat pe aceștia să continue jihadul, pe care îl consideră singurul mijloc prin care pot fi expulzați „cotropitorii și ocupanții”.

„Această victorie şi preluare a puterii ne arată că jihadul şi lupta reprezintă mijlocul legal şi realist, în baza (legii) Sharia, de a restabili drepturile şi de a-i expulza pe cotropitori şi ocupanţi”,

firmă într-un comunicat ramura yemenită a Al-Qaida, citat de AFP.

Talibanii au oferit adăpost grupării Al-Qaeda în timpul stăpânirii lor anterioare, din 1996 până în 2001, determinând Statele Unite să invadeze Afganistanul în fruntea unei coaliții internaționale și să răstoarne regimul acestora ca răspuns la atacurile din 11 septembrie.

SUA consideră AQPA ramura cea mai periculoasă a reţelei mondiale Al-Qaida şi a vizat combatanţi acesteia în Yemen după atentatele din 11 septembrie 2001.

Combatanţii AQPA au sărbătorit revenirea talibanilor la putere în Afganistan cu două focuri de artificii şi trăgând cu armele în aer în unele provincii din Yemen.

Exit mobile version