Afganistan: Bilanțul morților a ajuns la cel puțin 183

Kabul

foto: monden.ro

Operațiunile de evacuare a Afganistanului au fost întrerupte de un atac terorist care a avut loc joi, la intrarea în aeroportul din Kabul.

Un atacator sinucigaș s-a detonat în mijlocul mulțimii, omorând și rănind civili afgani, militari americani și talibani deopotrivă.

Bilanțul morților a ajuns la cel puțin 183, potrivit ultimelor informații. Printre ei se numără și trei cetățeni britanici, dintre care unul este copil, potrivit guvernului de la Londra.

13 militari americani care și-au pierdut viața în atac. Numărul răniților depășește 200 de persoane.

Pentagon: A fost o singură explozie

Pentagonul a anunțat vineri că la aeroportul din Kabul s-a produs o singură explozie joi, nu două, așa cum s-a raportat inițial, scrie CNN.

Vă pot confirma că nu credem că a existat o a doua explozie la sau lângă hotelul Baron și că a fost un singur atacator sinucigaș. Nu știm cum a fost difuzată informația incorectă”,

a declarat generalul american William „Hank” Taylor.

Relatările de joi au vorbit despre două explozii la scurt timp una după alta – prima în zona intrării în aeroport (Poarta Abbey) și alta în zona hotelului Baron, situat în apropiere.

ISIS va continua atacurile teroriste în Afganistan

Generalul Corpului de Marină al SUA, Kenneth McKenzie, a informat Pentagonul că, foarte probabil, ISIS va continua atacurile teroriste în Afganistan până pe 31 august, termenul limită de evacuare a civililor.

„Cu cât ne apropiem mai multe de data stabilită de retragere a trupelor din Afganistan, riscurile producerii unui nou atentat terorist cresc considerabil. Anumite grupări precum ISIS urmăresc să revendice un titlu care ar susține că organizațiile teroriste au alungat SUA sau Marea Britanie din Afganistan”,

a declarat ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace.
Exit mobile version