14 cetățeni români așteaptă să fie evacuați din Afganistan

14-cetateni-romani

foto: Facebook.com/mapn

14 români au reușit să intre, vineri, în Aeroportul din Kabul și așteaptă să fie evacuați din Afganistan, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Cei 14 cetățeni români sunt acum în siguranță în incinta aeroportului și pregătiți pentru evacuare pe cale aeriană.

„Cei 14 cetățeni români sunt angajați ai unei companii de securitate cu activități în Afganistan. Aceștia s-au aflat până în cursul acestei dimineți (vineri – n.r.) într-o bază militară din afara aeroportului internațional, fiind transferați în incinta aeroportului în urma unor demersuri extrem de complexe și dificile realizate încă de la începutul săptămânii în curs de către autoritățile române din cadrul Celulei de criză interinstituționale, în coordonare cu și cu sprijinul unor parteneri internaționali ai României și în cooperare cu compania angajatoare”

transmite MAE, într-un comunicat de presă.

Acești 14 cetățeni români vor putea astfel să fie evacuați cu următorul zbor al aeronavei militare românești staționate în prezent la Islamabad.

Ministrul Bogdan Aurescu, a declarat că cei 14 cetățeni români au ajuns pe aeroportul din Kabul

„Mă bucur că am reușit astăzi, prin eforturile colegilor din Celula de criză, să aducem în incinta aeroportului pe cei 14 cetățeni români care se aflau încă de la începutul săptămânii într-o bază militară aflată la circa 6 km de aeroport. (…)

A fost un demers foarte complicat. Ceilalți cetățeni români care se află în Kabul și care nu sunt în aeroportul internațional și care nu și-au manifestat dorința de a fi evacuați au planurile lor de evacuare care sunt stabilite de angajatorii lor, fie că vorbim despre ONU, fie că vorbim de o companie sau despre alte situații.

Suntem în contact permanent și cu acești cetățeni români. (…) În afară de cei 14 cetățeni români, mai există un singur cetățean român aflat în afara aeroportului care dorește repatrierea și care lucrează pentru un program ONU și care, de asemenea, a încercat și va încerca în continuare, cu un convoi al ONU, să ajungă la aeroport”,

a declarat Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.,
Exit mobile version