Adevăratul motiv pentru care Zelenski nu vorbește în Parlament. Un nou circ marca Diana Șoșoacă / VIDEO

volodimir-zelenski-diana-sosoaca

foto fanatik.ro

Volodimir Zelenski a explicat, la conferința de presă comună cu Klaus Iohannis, de ce nu va vorbi în Parlament. Senatoarea Diana Șoșoacă îi pregătise o surpriză.

La conferința de presă comună alături de Klaus Iohannis, Volodimir Zelenski a dezvăluit adevăratul motiv pentru care nu vorbește în Parlamentul României, așa cum era anunțat inițial în program. Între timp, senatoarea Diana Șoșoacă îi pregătise o surpriză liderului de la Kiev.

Marți, la ora prânzului, în spațiul public intern a apărut informația conform căreia președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a anulat discursul pe care urma să-l susțină în Parlamentul României. Adresarea sa din Legislativ a dispărut din programul oficial al ședinței Camerelor reunite ale Parlamentului.

La conferința de presă susținută la Cotroceni, cei doi șefi de stat au fost întrebați despre acest subiect. Într-o primă fază, un jurnalist l-a întrebat pe Klaus Iohannis care este motivul pentru care discursul liderului de la Kiev în Parlament a fost anulat. Acesta a explicat că ”agenda preşedintelui Zelenski a fost negociată între cele două delegaţii şi comunicată public. Atât pot să spun la asta”.

Aproape instantaneu, Zelenski l-a întrebat pe jurnalist de nu l-a chestionat pe el şi l-a întrebat pe Iohannis.

De ce nu m-aţi întrebat pe mine despre Parlament. Aţi vorbit cu preşedintele Iohannis despre mine. De ce nu m-aţi întrebat pe mine”,

a afirmat liderul de la Kiev.

Zelenski a explicat adevăratul motiv al anulării discursului

”Cred că înţelegeţi că nu am o problemă cu discursurile, în orice ţară, cu tot respectul meu. Desigur am venit să îi vizitez pe români şi să vorbesc chestiuni strategice cu preşedintele Iohannis”

„De asemenea, să mă întâlnesc cu premierul şi cu şefii celor două Camere, dar nu am pregătit niciun discurs, cu tot respectul. Nu sunt pregătit să o fac. Dar data viitoare, vă asigur că voi veni şi voi susţine un discurs, cu toată plăcerea”,

a punctat Zelenski.

Un nou circ marca Diana Șoșoacă

Cu harta României Mari în brațe, senatoarea Diana Șoșoacă a cerut public, marți de la tribuna plenului reunit al Parlamentului, ca Ucraina „să ne dea înapoi teritoriile furate” – acesta fiind de fapt şi mesajul ei pentru preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, informează hotnews.ro.

„Ăsta este mesajul pentru Zelenski. Ne vrem teritoriile înapoi. Şi-a bătut joc de tot ceea ce înseamnă românii din Ucraina, le-a interzis limba, le-a interzis religia, le-a închis bisericile, a arestat preoţii, a omorât copiii români, i-a trimis în război. Primii care au fost trimişi la luptă au fost etnicii şi românii. Există o epurare a etniei româneşti pe care Ucraina nu o recunoaşte”, 

a declarat Diana Şoşoacă.

Alți doi parlamentari a făcut circ pe holurile Parlamentului

Anterior declarației din plenul reunit, senatoarea însoțiță de alți doi parlamentari a făcut circ pe holurile Parlamentului, cu harta României Mari în brațe a vorbit despre faptul că „limba română nu este recunoscută în Ucraina, este considerată limba moldovenească”.

„Nu există nicio limbă moldovenească, există numai limba română. (…) Aici este România, e pământ sfânt, iar aici Zelenski nu are ce căuta, să pângărească Parlamentul României, să încalce suveranitatea poporului român. Este un nazist. Zelensi este un nazist, nu are ce căuta în România”

„În celelalte state a fost refuzat, a schimbat paradigma. Nu mă interesează Vladimir Putin, mă interesează de România şi de poporul român şi faptul că suntem conduşi de nişte trădători. Ucraina mă interesează în limita teritoriilor româneşti. Ne vrem teritoriile înapoi din Ucraina! Nu mă interesează războiul lor, le aparţine, e treaba lor. Problema mea sunt românii din Ucraina şi teritoriile noastre din Ucraina şi drepturile încălcate ale românilor din Ucraina”, 

a transmis Diana Şoşoacă.
Exit mobile version